Festivalen åbner dørene kl. 10:30 og varer helt til kl. 22:00. Fra kl. 18:00 til 19:00 vil vores udstillere begynde at lukke deres stande, men du kan stadig nyde vores musikalske program, faglige talks i Smedjen og spændende workshops på udearealet resten af aftenen.
Tag med på en kulinarisk rejse med Terese Sau Hansen, vinder af Den Store Bagedyst 2023.
Opdag kunsten at forvandle kaffe til en fest for smagsløgene, hvor hver kop bliver til et kulinarisk mesterværk.
11:00 - 12:00
13:15 - 14:15
16:15 - 17:15
En visuel rejse gennem kaffelandene.
To fortællinger udfolder sig i denne visuelle beretning.
Den første er en kafferejse-reportage, der fører dig fra Afrikas højland til Sydamerika, Sydeuropa og Nordeuropa. Vi udforsker den nye bølge af specialkaffe, kaffens potentiale og dens kulturelle indflydelse i dag – æstetisk og sensorisk.
Den anden fortælling fokuserer på kaffeindustrien og dens potentiale for forandring, fortalt af forskellige personligheder og indflydelsesrige aktører inden for kaffeverdenen.
11:00 - 17:00
Tag del i en dybere udforskning af kaffegrumsens alsidige og uforløste potentiale.
Denne workshop guider dig igennem brugen af kaffegrums i hudpleje, madlavning samt som gødning til have og planter.
Kom og blive en del af vores bæredygtige kafferejse, hvor vi sammen skaber nye værdifulde perspektiver på kaffens efterliv.
12:30 - 12:45
18:35 - 18:50
Oplev en dybdegående rejse ind i kaffens fascinerende verden med fokus på kaffesorter, dyrkningsforhold, tørringsmetoder, vaskemetoder, ristningsniveauer og meget mere. Bliv ekspert i kaffens komplekse univers, og opdag de hemmelige nuancer, der skaber den perfekte kop kaffe.
14:30 - 14.45
Træd ind i en fortryllende verden af smagsoplevelser med Søren Krogh, en af landets mest talentfulde bartendere.
Oplev kaffealkymi på sit fineste og lær hemmelighederne bag at forvandle kaffe til en forfriskende og sofistikeret cocktailoplevelse.
17:30 - 18:15
19:30 - 20:15
På kun 15 minutter klæder vi dig på til at imponere både familie, venner og kollegaer som den nye kaffehelt.
Denne gang er det Marica fra Komma Kaffe, der står klar til at guide dig gennem kaffens univers! Marica deler sin rejse: "Min kaffepassion begyndte, da jeg fik mit første job i Lagkagehuset. Latteart fangede mig hurtigt, og derefter startede det rigtige kaffenerderi. De sidste to år har jeg arbejdet hos Coffee Collective, og jeg har virkelig elsket det.
Jeg har lært utrolig meget og ser nu frem til i min nye rolle at bruge de erfaringer i praksis og skabe meningsfulde samarbejder på tværs af kaffeindustrien."
Yndlingskaffe:
• Filterkaffe V60
• Cappuccino – som en dessert
19:00 - 19:15
Kom med på en inspirerende kulinarisk rejse, når to af landets mest kreative kokke – den anerkendte Michelin-kok fra Ghrelin og den prisvindende kok og brødmand Simon Clemens – sætter fokus på kaffens utallige muligheder i køkkenet.
Sammen vil de udforske, hvordan kaffe kan spille en central rolle i gastronomi og skabe mindeværdige smagsoplevelser. Gennem deres ekspertise og innovative tilgang bryder de traditionelle grænser for kaffens anvendelse og inviterer publikum ind i en verden af kreativitet og cirkulær madlavning.
Denne unikke oplevelse, der finder sted i gården mellem Centralværkstedet og Smedjen, vil forhåbenligt inspirere både pos alle til at tænke nyt om kaffe som ingrediens i kogekunst. Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at opleve to særligt spændende kokke arbejde sammen, hvor de skaber inspiration og lækkert mad– med kaffe som tema.
14.50 - 15:50
BARISTA DYST
Latte Art Throwdown – dyst mod nogle af årets vindere fra de danske baristamesterskaber.
CUPPING DYST
Har du smagsløg så veludviklede, at fanger de mindste nuancer? Smag på forskellige kaffer og se, om du kan gætte rigtigt!
FILTERKAFFE BREW-OFF
Kan du svinge armen på håndkværnen, så selv filterkaffen smager, så englene synger?
Ghrelin er en anerkendt gourmetrestaurant beliggende i den nye havnebydel, Aarhus Ø, hvor de serverer førsteklasses mad og vine af høj kvalitet. Navnet, Ghrelin, har en symbolsk betydning, der refererer til det hormon, der frigives, når sulten melder sig. Restauranten har også modtaget en MICHELIN Plate for deres fremragende kvalitet og kogekunst.
Menuen på Ghrelin byder på enkle og forfinede retter inspireret af det europæiske køkken og fremstillet med de bedste råvarer. Maden er ærlig og præsenteres med enkelhed, Ghrelin stræber efter at skabe en unik madoplevelse, hvor der både er nytænkning og genkendelighed i retterne.
Vi er mere end begejstrede for at have Ghrelin som vores madpartner til årets festival i 2024!
Vi er glade for at præsentere La Cabra Bakery som vores bageripartner til årets festival i 2024! En vision og filosofi om innovativt bagværk, der blander traditionelle og moderne teknikker sammen med sæsonens frugter og traditioner.
Med fokus på høj kvalitet, passion og en kompromisløs tilgang til håndværket, leverer La Cabra Bakery fortryllende godt bagværk. Hvert bid hylder de fineste råvarer og traditionelle bagningsteknikker, og deres samarbejde med lokale landmænd og producenter sikrer autenticitet, kvalitet og lokalt bidrag i hvert stykke bagværk.
Vi ser derfor frem til at have dem med os, på årets kaffefestival i hjertet af Århus.
Pressekontakt
Stine Albrechtsen
22655204/stine@have.dk
Pressekontakt
Stine Albrechtsen
22655204/stine@have.dk
Privacy Policy
Cookie Notice
Terms of Service
Konkurrencevilkår
Copyright © 2024 Kaffe & Sensorik