fbpx
custom-cover-arrow

EN DAG, UTALLIGE
KAFFE OPLEVELSER

Festivalen åbner dørene kl. 10:30 og varer helt til kl. 22:00. Fra kl. 18:00 til 19:00 vil vores udstillere begynde at lukke deres stande, men du kan stadig nyde vores musikalske program, faglige talks i Smedjen og spændende workshops på udearealet resten af aftenen.

PROGRAM

Centralværkstedet, Aarhus den 12. oktober 2024. 

NYD SPÆNDENDE TALKS OG DEBATTER

Frame-260802208
Kaffens Hemmeligheder: En Rejse i Sensorik med Lisbeth Ankersen

Vi glæder os til at præsentere Lisbeth Ankersen, kemiker (Cand. scient. i Kemi-bioteknologi), sensoriker og passioneret smagsnørd, der har arbejdet med smag i over 25 år.
Lisbeth Ankersen har en imponerende baggrund inden for smagsforskning og formidling.
Hendes ekspertise er blevet delt på tv (DR2 Temalørdage, Godmorgen Danmark, Aftenshowet, BBC etc.), radio (Vildt Naturligt, Croque Monsieur etc.), i bøger, podcasts (bl.a. Vin for Begyndere), artikler (i alt fra Samvirke til Vogue), foredrag og workshops. Hun har arbejdet med store firmaer som Arla, Ferrero og Danish Crown samt internationale organisationer som ESA.

Smagen af Kaffe
Hvordan beskriver man smagen af kaffe? 
Hvordan kan vi forbedre vores smagsoplevelser og dele dem med andre? Lisbeth Ankersen vil dykke ned i de 900 smags- og duftstoffer i kaffe for at forstå, hvor smagen kommer fra. Hun vil også se på, hvordan fermentering ændrer kaffens smag, og hvordan fermentering af Robusta bønner kan give dem en smagsprofil, der minder om Arabica bønner.
Endelig vil hun tale om kaffealternativer. Efter dette lynkursus i kaffe-sensorik vil vi være klar til at smage på de mange spændende kaffesorter på festivalen. Gå ikke glip af denne mulighed for at udforske kaffens smag med Lisbeth Ankersens ekspertise som guide!

11:00 - 11:30

Skovlandbrug: Fremtiden for Kaffeindustrien ved Lars Aaen Thøgersen

Lars Aaen Thøgersen er en prisvindende change maker med over 20 års erfaring i kaffeverdenen. Han har tidligere været chef for innovation og kommunikation hos Peter Larsen Kaffe og innovationsdirektør med ansvar for cirkulær omstilling i moderkoncernen Löfbergs. Nu er han CEO for GrowGrounds, et initiativ fokuseret på økologisk, klimapositivt skovlandbrug.
Kaffeindustrien står over for store udfordringer med stigende global efterspørgsel og begrænset landareal til dyrkning. Gængse landbrugsmetoder forværrer klimaforandringerne, og kaffebønder kæmper med uretfærdige vilkår. Prognoser viser, at arealet til kaffedyrkning vil være halveret inden 2050, hvis der ikke handles nu.

Lars Aaen Thøgersen præsenterer en visionær løsning: en tilbagevenden til skovlandbrug. Et initiativ som potentialet kan revolutionere kaffeindustrien ved at omdanne monokulturfarme til biodiverse skovlandbrug. Det vil sikre bøndernes levebrød, genoprette naturlige kredsløb, forbedre jordens frugtbarhed, øge biodiversiteten og bidrage til CO2-optag

11:45 - 12:15

Bønne til Bryg: 
Kaffesamtaler i Øjenhøjde

Denne paneldialog sigter mod at skabe en dybere forståelse for processerne og passionen bag hver kop kaffe. Vi gør komplekse emner omkring kaffe letforståelige og engagerende, så alle – uanset deres baggrund – føler sig velkomne og engagerede.
En åben dialog mellem forbrugere og branchefolk, om kaffens udfordringer og hvordan vi sammen skaber en mere bæredygtig og gennemsigtig industri.

Hvordan foregår kaffedyrkning og produktion, sagt på en forståelig måde?
Hvorfor er filosofierne bag ristning, brygning og formalingsgrad vigtige for smagen?
Hvordan kan små ændringer i dyrkning og produktion påvirke smagsprofilen på din kaffe? Fortællinger fra lokale kaffehelte om deres rejse og passion for kaffe.
Hvordan håndterer kaffebranchen aktuelle udfordringer, og hvad er løsningerne?

Denne dialog udforsker aktiv handling bag holdninger, udfordringer i forsyningskæder, håndtering af kaffekriser og betydningen af bæredygtigt forbrug.

12:45 - 13:45

Kaffe og Innovativ Cirkularitet

Dyk ned i en inspirerende og dynamisk paneldialog med nøgleaktører fra kaffeverdenen. 

Oplev en engagerende samtale, der udforsker væsentlige emner inden for bæredygtigt kaffeforbrug og innovativ cirkularitet.

Se og hør thought leaders, der deler deres visioner og erfaringer med at bane nye veje inden for kaffeverdenen.

Vær med til en tankevækkende dialog, hvor vi ikke kun reflekterer over den nuværende tilstand af kaffeforbrug og forsyningskæder, men også udforsker fremtidige veje og innovative tilgange til at skabe en mere bæredygtig kaffeindustri. 

14:15 - 15:15

"Fra Afrikas Højland til Danmark, Kulturelle Forskelle og Fælles Gunstigt Samarbejde" - Aoife Coffee

Sammen med Rasmus Jordt fra Aoife Coffee tager vi på en fascinerende rejse, fra Afrikas højland til Danmark, hvor kulturelle forskelle smelter sammen i et gunstigt samarbejde. Få indblik i Aoife Coffees unikke tilgang til bæredygtighed og samhandel, og opdag hvordan kaffe kan være en bro mellem forskellige verdener.

15:45 - 16:15

"Fra Kaffegrums til Banebrydende Design med Dybde" ved Julian Lechner fra Kaffeeform

Stifter af Kaffeeform Julian Lechner deler virksomhedens rejse, der forener design, bæredygtighed, og positiv miljøpåvirkning. 
Få indblik i Kaffeeforms mission om at omdanne kaffegrums til designprodukter med positive miljøresultater. 

Deltag i en kort, inspirerende snak om, hvordan kaffegrums udvikler sig til elegant bæredygtighed, fra grums til guld!

16:45-17:15

"Kaffe I nye klæder, Rethinking Food, From Waste to Taste!" - Århusianske Connecting Grounds

Mød Århusianske Connecting Grounds i en tankevækkende præsentation om genanvendelse af kaffegrums i madvarer. 

Opdag kreative løsninger og innovative tilgange til at omdanne kaffegrums fra biprodukt til velsmagende ressource i køkkenet. 

Få inspiration til at tænke anderledes om madspild og opskrifter til nye måder at benytte kaffe i madvarer.

17:45 - 18:15 

"Oplev Kaffe Bueno's Revolution: 
Fra Kaffegrums til Skelsættende Bæredygtighed på Industriel Skala"

Dyk ned i Kaffe Bueno's unikke rejse om industriel upcycling – fra kaffegrums til værdifulde ressourcer. 

Kaffe Bueno transformerer kaffegrums til bæredygtige produkter inden for personlig pleje, ernæring, landbrug og meget mere.
Kom og lade dig blive inspireret af deres mission om miljøvenlig forandring og affaldsreduktion i kaffesektoren.

18:45 - 19:15

"Fra Grums til Kosmetik" - Århusianske Grums

Dyk ned i verden af bæredygtig skønhed med det Århusianske fortagende Grums. 

Hør om deres rejse samt historie om at omdanne kaffegrums til effektive og allergivenlige hudplejeprodukter. 

Lær mere om, hvordan dit kaffegrums kan berige din hudplejerutine på en miljøvenlig måde.

19:45 - 20:15

Bæredygtig Urbant Landbrug: Kaffegrums til Gourmet Svampe

Dyk ned i Beyond Coffee's innovative tilgang til bæredygtigt urbant landbrug, hvor kaffegrums omdannes til næringsrige gourmet svampe.


Beyond Coffee integrerer cirkulære processer for at skabe lækre svampe og samtidig minimere affaldsmængden af kaffe grums.

Få indblik i deres Minifarm teknologi, der giver virksomheder mulighed for at producere egne svampe lokalt og bidrage til den cirkulære økonomi.
Sæt dig til rette med din kaffe cocktail og lad dig inspirere, og lær hvordan du selv kan dyrke dine egne svampe derhjemme.

20:25 -20:55

AMARTØR-KONKURRENCER
FOR TILMELDTE FESTIVALSGÆSTER

Tør du prøve kræfter mod den herskerne Danmarksmester? Kan du lave skum som bløde skyer, kan du smage forskel på selv de mindste nuancer, og har du det helt rette håndelag, når der skal filterkaffe i kanden?  Udlev din indre barista og få kamp til stregen i vores amatørkonkurrencer. 
Frame-260801976

BARISTA DYST  

Latte Art Throwdown – dyst mod nogle af årets vindere fra de danske baristamesterskaber.

Frame-260801978

CUPPING DYST 

Har du smagsløg så veludviklede, at fanger de mindste nuancer? Smag på forskellige kaffer og se, om du kan gætte rigtigt! 

Frame-260801977

FILTERKAFFE BREW-OFF 

Kan du svinge armen på håndkværnen, så selv filterkaffen smager, så englene synger?

cropped-logo-sort-1-1

VORES EKSKLUSIVE MADPARTNER TIL KAFFE OG SENSORIK FESTIVALEN 2024!

Ghrelin er en anerkendt gourmetrestaurant beliggende i den nye havnebydel, Aarhus Ø, hvor de serverer førsteklasses mad og vine af høj kvalitet. Navnet, Ghrelin, har en symbolsk betydning, der refererer til det hormon, der frigives, når sulten melder sig. Restauranten har også modtaget en MICHELIN Plate for deres fremragende kvalitet og kogekunst.

Menuen på Ghrelin byder på enkle og forfinede retter inspireret af det europæiske køkken og fremstillet med de bedste råvarer. Maden er ærlig og præsenteres med enkelhed, Ghrelin stræber efter at skabe en unik madoplevelse, hvor der både er nytænkning og genkendelighed i retterne.

Vi er mere end begejstrede for at have Ghrelin som vores madpartner til årets festival i 2024!

thumbnail_la_cabra_logo_logo_cut_720

VORES BAGERIPARTNER TIL KAFFE OG SENSORIK FESTIVALEN 2024!

Vi er glade for at præsentere La Cabra Bakery som vores bageripartner til årets festival i 2024! En vision og filosofi om innovativt bagværk, der blander traditionelle og moderne teknikker sammen med sæsonens frugter og traditioner.

Med fokus på høj kvalitet, passion og en kompromisløs tilgang til håndværket, leverer La Cabra Bakery fortryllende godt bagværk. Hvert bid hylder de fineste råvarer og traditionelle bagningsteknikker, og deres samarbejde med lokale landmænd og producenter sikrer autenticitet, kvalitet og lokalt bidrag i hvert stykke bagværk.

Vi ser derfor frem til at have dem med os, på årets kaffefestival i hjertet af Århus.

DATO & STED

Kaffe & Sensorik Festivalen afholdes
på Centralværkstedet
i Århus den 12. oktober 2024. 

Group-26092070
logo-black

Pressekontakt
Stine Albrechtsen
22655204/stine@have.dk